17 Ocak 2012 Salı

Peres ve Aliyev'e 'şeytan'lı mesaj

Son günlerde Suudi internet korsanları İsrail'e karşı değişik tarihlerde siber saldırılar düzenleyerek, 400 bin İsraillinin kredi kartı bilgilerini çaldı. Dün ise İsrail'le ittifak yapan tek Müslüman ülke gerekçesiyle Azerbaycan'da devlet kurumları siber saldırının hedefi oldu.

SİTEYE ŞEYTAN FİGÜRÜ KONULDU

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı, Enformasyon Bakanlığı ve iktidar partisinin internet siteleri korsanlar tarafından hacklendi.

Saldırıya uğrayan İçişleri Bakanlığı'nın internet sitesine İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in el sıkışırken çekilmiş bir fotoğrafı yerleştirildi. İki lider el sıkıştığında Peres'ın başının üzerinden onlara gülümseyen bir şeytan figürü de yer aldı.

'SONUN KADDAFİ GİBİ OLUR'

İktidar partisinin hacklenen sitesinde de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e "Yahudilerin hizmetkarı" suçlamasında bulunuldu.

Mesajda ayrıca Arap Baharı'nın etkisiyle iktidardan uçaklaştırılan Libya devrik lideri Muammer Kaddafi, Mısır eski lideri Hüsnü Mübarrek ve Tunus lideri Zeynelabidin bin Ali'ni akıbetleri hatırlatılarak, sonunun aynı olacağı imasında bulunuldu.

Azerbaycanlı yetkililer, saldırıyı ülke liderine yapılan bir hakaret olarak değerlendirerek, soruşturma başlattı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan iktidar partisi milletvekili Mübariz Gurbanlı, "Azerbaycan'dan korkanlar böyle bir saldırı gerçekleştirdi" dedi.

NTV

Haber Kaynağı : Haber7.com




yakamoz03

Hiç yorum yok: