17 Ağustos 2007 Cuma

Wordpress.com'a Mahkeme Engeli

Automattic, Inc.'in açık kaynaklı blog yazılımı olan WordPress üzerine kurulu popüler ücretsiz blog servisi WordPress.com'a girenler, "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir." açıklamasıyla karşılaşıyorlar. Konu hakkındaki en detaylı açıklama ise sitede çıkan "T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir." yazısından oluşuyor. Automattic, Inc.'ten veya başka bir kaynaktan henüz engelleme hakkında bir haber veya yorum bulunmamakta.

WordPress Engel

Engelleme DNS tabanlı, ve Türk Telekom'un DNS'leri dışında bir DNS çözümü kullanarak anasayfa ve kişisel bloglar görüntülenebiliyor.

Bundan önce ünlü video paylaşım sitesi YouTube da benzer bir şekilde Türkiye'den erişime kapatılmıştı. YouTube engellemesi yabancı bir üyenin Atatürk'e hakaret eden bir video yayınlamasına "önlem" olarak getirilmişti.

WordPress.com da Blogger veya TypePad gibi, fakat onlardan çok daha küçük ölçekli bir barındırmalı blog çözümü. Bu üçünden en ünlü olanı Blogger.com, 1999 yılında kurulmuş ve 2003 yılında Google tarafından satın alınmıştı. WordPress.com ise Kasım 2005'te davetiyeli beta versiyonundan çıkıp genel yayına geçmişti.

1 yorum:

iyiinsan dedi ki...

Bkz. Eser hırsızlığı nedir?