18 Ağustos 2007 Cumartesi

wmwebtr ödüllü seo yarışması hakkında

Amaç: Verilecek kelimede google’da 1. sıraya çıkmak ve yarışmayı kazanmaktır.Ayrıca; 2. ve 3. sırada olan sitelerin sahipleride ödül kazanacaktır.Yarışma şartları:

Yarışmanın genel amacı “wmwebtr ödüllü seo yarışması” kelimesinde yarışma bitiş tarihinde Google arama sonuçlarında en üst seviyede olmaktır.

Yarışmayı wmwebtr ödüllü seo yarışması linkinden takip edebilirsiniz.

17 Ağustos 2007 Cuma

wmwebtr ödüllü seo yarışmasından haberler

wmwebtr ödüllü seo yarışmasında yeni haberler var. Şuan itibariyle
wmwebtr ödüllü seo yarışması

aramasında 4. yüz. Wordpress.com un telekom tarafından bloklanmasıyla da daha üste çıkacağımızı zannetmekteyim. Hadi bakalım hayırlısı olsun.

Wordpress.com'a Mahkeme Engeli

Automattic, Inc.'in açık kaynaklı blog yazılımı olan WordPress üzerine kurulu popüler ücretsiz blog servisi WordPress.com'a girenler, "Bu siteye erişim mahkeme kararıyla engellenmiştir." açıklamasıyla karşılaşıyorlar. Konu hakkındaki en detaylı açıklama ise sitede çıkan "T.C. Fatih 2.Asliye Hukuk Mahkemesi 2007/195 Nolu Kararı gereği bu siteye erişim engellenmiştir." yazısından oluşuyor. Automattic, Inc.'ten veya başka bir kaynaktan henüz engelleme hakkında bir haber veya yorum bulunmamakta.

WordPress Engel

Engelleme DNS tabanlı, ve Türk Telekom'un DNS'leri dışında bir DNS çözümü kullanarak anasayfa ve kişisel bloglar görüntülenebiliyor.

Bundan önce ünlü video paylaşım sitesi YouTube da benzer bir şekilde Türkiye'den erişime kapatılmıştı. YouTube engellemesi yabancı bir üyenin Atatürk'e hakaret eden bir video yayınlamasına "önlem" olarak getirilmişti.

WordPress.com da Blogger veya TypePad gibi, fakat onlardan çok daha küçük ölçekli bir barındırmalı blog çözümü. Bu üçünden en ünlü olanı Blogger.com, 1999 yılında kurulmuş ve 2003 yılında Google tarafından satın alınmıştı. WordPress.com ise Kasım 2005'te davetiyeli beta versiyonundan çıkıp genel yayına geçmişti.

Arama Motoru Lideri Google Ya Diğerleri

Nielsen/NetRatings araştırma bölümünün Amerika Birleşik Devletleri sınırları içersinde yaptığı arama motorları kullanımı mayıs ayı sonuçlarına göre Google %56.3'lük kullanımla lider durumda bulunuyor ve en yakın takipçisi Yahoo ise %21.5 ikinci sırada yer alıyor.

Geriye kalan %15'lik kısmı ise yüzlerce arama motoru kendi arasında bölüşüyorlar.

Ancak bu çok gerilerde kalmış ve ülkemiz dahilinde ismi hiç duyulmamış arama motorları doğru arama kriterleri kullanılarak hedefe yöneltildiğinde Google'dan da iyi sonuçlara imza atabiliyorlar.

-Google'a ciddi rakip olabilecek bir arama motoru olan Chacha, basit ama oldukça etkin bir motordur.

-Hakia.com Google ve Yahoo gibi basit indeksleme kurallarını kullanıyor.

-Kartoo.com kavramlar arası linkler oluşturan ilginç bir arama motoru olarak kullanıcılara hizmet veriyor. Siteye ilk girdiğinizde sizi normal bir arama motoru

-Pagebull görsel ve oldukça kullanışlı bir arama motorudur. Arama motoru ana sayfası yine gayet sade bir HTML sayfası görünümündedir.

-Ülkemizde birçok kullanıcının yakından tanıdığı Digg.com kısaca bir sık kullanılanlar koleksiyonudur.

-Collarity.com da üyelikli bir arama moturudur. Ancak üye olmadan da kesintisiz sonuçlar elde edebilirsiniz.

-Üyelik sistemli bir arama motoru olan Diigo ikinci versiyon Beta sürümüyle kullanıcılarına hizmet veriyor.

Rapor

8 Ağustos 2007 Çarşamba

TTNet'ten ADSL'de indirim

TTNet'in, Türk Telekom'un 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren geçerli olan yeni toptan ADSL fiyatlarına paralel olarak, ADSL fiyatlarında bazı tarifelerde indirim, bazı tarifelerde ise sadece hız, limit artırımı yaptığı bildirildi.

TTNet'den yapılan yazılı açıklamada, limitsiz ADSL fiyatlarında yüzde 50'ye varan oranlarda indirim gerçekleştirildiği, 1 megabit limitsiz ADSL bağlantısının 49 YTL, 2 megabit 69 YTL, 4 megabitin ise 89 YTL'ye son kullanıcıya ulaşacağı, ayrıca limitli paketleri tercih eden müşteriler için mevcut 1 megabitlik paketlere alternatif olarak 2 megabit 6 GB'lik yeni bir paketin 49 YTL'den sunulacağı kaydedildi.

Açıklamada, Türk Telekom'un 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren geçerli olan yeni toptan ADSL fiyatlarına paralel olarak TTNet'in yeni ADSL tarife ve indirimlerini aynı tarihten itibaren geçerli olacak şekilde hayata geçirdiği belirtilerek, 256 kilobit limitsiz tarifenin, mevcut 49 YTL'lik ücretinde herhangi bir artış olmadan 1 megabite çıkarıldığı, 512 kilobit limitsiz ADSL internet bağlantısının hızının 2 megabite getirildiği ve aylık ücretin 79 YTL'den 69 YTL'ye indirildiği bildirildi.

Yeni tarifede en çok göze çarpan unsurun 4 megabitlik ADSL erişim paketi olduğuna işaret edilen açıklamada, TTNet'in yeni internet paketlerinden birinin 2 megabit hızında ve 6 gigabyte limitli ADSL bağlantısı olduğu, 1 megabit hızında 4 ve 6 gigabyte limitli paketlerinin fiyatını korurken, 1 megabit hızında 9 gigabyte limitli paketin otomatik olarak 1 megabit limitsize çevrildiği aktarıldı.

TTNet müşterilerinin indirimli ücretleri 1 Ağustos 2007 tarihinden itibaren geçerli olacağı belirtilen açıklamada, yeni tarifeler ile paketler arası geçişlerin ise 6 Ağustos 2007 tarihinde otomatik olarak gerçekleştirileceği, 256, 512 kilobit ve 1 megabit limitsiz bağlantıların 4 kat hızlanacağı, 256 kilobit müşterilerinin 1 megabit limitsiz tarifeye, 512 kilobit müşterilerinin 2 megabit limitsiz tarifeye ve 1 megabit limitsiz müşterilerin 4 megabit limitsiz tarifeye transfer olacağı kaydedildi.

Açıklamada, 2 megabit limitsiz müşterilerin de 4 megabit limitsiz tarifeye taşınacağı, aynı şekilde 1 megabit hızında 9 gigabyte limitli paketin yine 1 megabit limitsiz pakete otomatik şekilde transfer olacağı bildirildi.

Aylık ücretlerin dışında, statik IP ve bağlantı ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmadığı aktarılan açıklamada, ''yaz fırtınası kampanyasından'' faydalanan kullanıcıların yeni tarife ile yeni paketlerine otomatik olarak taşınacağı ve bu abonelerin mevcut kampanya kapsamındaki indirimlerinden faydalanmaya devam edebileceği belirtildi.

Açıklamada, TTNet müşterilerinin, Ağustos sonuna kadar ''son sürat yaz fırsatı'' kampanyası kapsamında, 2 yıllık taahhütname karşılığında 12 ay boyunca yüzde 12 indirime hak kazanabilecekleri kaydedildi.

Google Street View'a 4 Şehir Daha

\
Daha önce bir çok bildiride, Google Street view tanıtılmıştı. Google'ın gezer-çeker arabası artık ABD'deki "San Diego, Los Angeles, Houston ve Orlando" şehir merkezlerinin de çok büyük kısmını Google Maps'e dahil etti. [via]

Google Arama Listeinde suan 6.yız.

wmwebtr ödüllü seo yarışması aramasında suan için 6. yız bekleyin. geliyoruz.